◄مواد لازم:
☺ سینه مرغ خلال شده ------------------ دو عدد
☺پیازچه خرد شده ----------------------- یک سوم پیمانه
☺روغن زیتون ----------------------- سه قاشق سوپخوری
☺ زعفران حل شده -------------------- سه قاشق سوپخوری
☺ قارچ خرد شده --------------------- یک دوم پیمانه
☺فلفل دلمه ای قرمز خرد شده ------- یک عدد
☺جعفری خرد شده -------------- یک چهارم پیمانه
☺ پنیر موزارلا و گودا ----------------- از هر کدام 150 گرم
☺پودر آویشن و نمک و فلفل سیاه -- به مقدار لازم
► طرزتهیه :
روغن زیتون را در تابه ریخته و آن را روی حرارت قرار می دهیم . سپس سینه مرغ و فلفل دلمه ای و پیازچه و قارچ و جعفری خرد شده و نمک و فلفل را به آن اضافه کرده تفت می دهیم . آنگاه روغن اضافی مواد را از ظرف خارج می کنیم . ظرف گردی را به قطر 28 سانتیمتر انتخاب می کنیم و کف آن را با روغن مایع به وسیله برس چرب کرده و خمیر پیتزا را در آن پهن می کنیم . سپس مواد را بر روی خمیر ریخته و در آخر پنیر را رنده کرده و همراه با پودر آویشن بر روی پیتزا می ریزیم . پیتزا را به مدت 10 دقیقه کف فر و 20 دقیقه در طبقه میانی فر قرار می دهیم تا پخته شود.
◄مواد لازم برای تهیه خمیر پیتزا :
☺آب ولرم ---------------------------- یک و یک دوم پیمانه
☺پودر خمیر ترش ------------------ یک و یک دوم قاشق چایخوری
☺روغن زیتون ---------------------- 4 قاشق سوپخوری
☺نمک ----------------------------- یک دوم قاشق چایخوری
☺آرد ------------------------------ سه و یک سوم پیمانه
☺پنیر گودا ------------------------ یکصد گرم
► طرز تهیه :
آب ولرم را با پودر خمیر ترش و نمک مخلوط کرده و با قاشق چوبی به هم می زنیم تا کاملا در آب حل شود
بعد از 10 دقیقه آرد را اضافه کرده ورز می دهیم و روغن زیتون را نیز به تدریج به خمیر اضافه کرده و حدود 7 دقیقه آن را ورز می دهیم اگر خمیر به دست چسبید کمی آرد مازاد بر اندازه داده شده به آن اضافه می کنیم تا چسبندگی از بین برود . خمیر را به مدت 30 دقیقه در کاسه ای قرار داده و روی آن را با دستمال تمیزی می پوشانیم سپس پنیر رنده شده را به خمیر اضافه کرده ورز می دهیم تا کاملا با هم مخلوط شوند . به این ترتیب خمیر آماده پخت می باشد
برچسبها:
مواد لازم :
توتفرنگی -------------------- یک کیلو
آب ---------------------------- دو لیوان معمولی
شکر -------------------------- نیم کیلو
طرز تهیه :
توتفرنگیها را بشوئید و همراه با آب در ظرف استیل یا لعابی بریزید و روی حرارت قرار دهید بعد از جوش آمدن بگذارید به مدت پانزده دقیقه یا تا هنگامیکه توتفرنگیها نرم شوندروی حرارت ملایم آهسته بجوشد . سپس توت فرنگیها را در کیف ژله بریزید و مطابق دستور ژله آب آن را بگیرید . آب میوه به دست آمده را اندازه گرفته و به آزاء هر دو لیوان معمولی آب میوه 500 گرم شکر اضافه کنید. ظرف را با حرارت ملایم گرم کنید و مایه را هم بزنید تا شکر حل شود . پس از به جوش آمدن شعله را زیاد کنید تا سریع بجوشد و غلیظ شود. بلافاصله کف روی آنرا بگیرید و در ظروفی که از قبل آماده کردهاید قرار دهید و در آنها را محکم ببندید. این ژله با مربا ظاهر بسیار لطیف و خوشرنگی پیدا میکند.
برچسبها:
◘ مواد لازم :
• سیب زمینی آبپز -------------------------- سه عدد
• نمک و فلفل سیاه -------------------------- کمی
• گوشت چرخی ------------------------------ دویستوپنجاه گرم
• پیاز ------------------------------------------ یک عدد
• روغن و زرد چوبه ---------------------------- به مقدار لازم
• تخم مرغ ------------------------------------ یک عدد
• کره ------------------------------------------ پنجاه گرم
• آرد سوخاری -------------------------------- مقداری
◘ طرز تهیه:
◙ سیب زمینی های آبپز را پوست بکنید و با رنده ریز رنده کنید. بعد به آن نمک و فلفل اضافه کنید تا خمیر سیب زمینی آماده شود . گوشت چرخ کرده را با پیاز در کمی روغن تفت دهید تا آب گوشت بخار شود. بعد از بخار شدن آب گوشت نمک و فلفل سیاه و زرد چوبه را به آن بیفزایید و با حرارت ملایم گوشت را سرخ کنید . از خمیر سیب زمینی به اندازه یک توپ کوچک بردارید و در کف دست پهن کنید. در وسط آن به اندازه یک قاشق چایخوری از مایه گوشت بگذارید و خمیر را مجددا به شکل توپ در آورید . توپ های خمیر سیب زمینی را به تخم مرغ زده و درون یک ظرف کم عمق که از قبل چرب کرده اید بچینید. بعد روی آنها را آرد سوخاری بپاشید . بعد ظرف را در فر ۲۰۰ درجه سانتی گراد به مدت ۲۰ دقیقه قرار دهید و بعد از آن ظرف را ۵ دقیقه از بالا حرارت دهید تا روی پیراشکی ها طلایی شود
برچسبها:
تزئین گوجه فرنگی به شکل گل رز
برای تزئین گوجه فرنگی به شکل گل رز ابتدا پوست گوجه را با چاقو بگیرید ( دور گوجه را بصورت نواری ببرید ) ، مراقب باشید این نوار قطع نشود.
نواری که از پوست گوجه بریده اید آرام از ابتدا به انتها با دست لوله کنید سپس به شکل گل رز کمی حالت دهید و با مقداری سبزی برای گل تان برگ بگذارید و برای تزئین ظرف سالاد یا غذا استفاده کنید.
برچسبها:
مواد لازم:
برنج 4 پيمانه خيسكرده با نمك
لوليا سبز 500 گرم، خرد شده
گوشت مغز گوسفند 300 گرم يا راسته گوساله بدون استخوان
پيازداغ 3 قاشق سوپخوري
رب گوجهفرنگي 1 قاشق سوپخوري يا آب گوجه فرنگي 1 پيمانه
نمك، فلفل و زردچوبه به ميزان لازم
ادويه پلويي 1 تا يكو نيم قاشق سوپخوري
محلول زعفران 3 قاشق سوپخوري
روغن مايع 3 قاشق سوپخوري
روغن حيواني يا كره آبكرده 2 قاشق سوپخوري
طرز تهيه:
بعد از آن كه آب گوشت كشيده شد با كمي فلفل و زردچوبه بگذاريد تا نيمپز شود ابتدا گوشت را به شكل مكعبهاي يك سانتي خرد كرده و همراه با پياز تفت دهيد. سپس لوبياها را همراه آب گوجهفرنگي و رب گوجهفرنگي اضافه كرده بگذاريد تا مثل خورش جا بيفتد و تنگ آب شود. در آخر نمك و ادويه را اندازه كنيد برنج را طبق معمول آبكش كنيد و 2 قاشق غذاخوري روغن مايع را با ليوان آب مخلوط كرده و روي آبكش برنج بريزيد.يك ديگ كه كمي از گنجايش برنج بزرگتر باشد 1 قاشق باقيمانده روغن را ريخته و ته ديگ (تهديگ مورد علاقه سيبزميني ماست و برنج) در ديگ ريخته و هر بار كه از خورش ريخته كمي ادويه پلويي ميپاشيم تا همه تمام شود و پلو را دم كرده زماني كه بخار پلو بالا آمد قبل از گذاشتن دمكني 3 قاشق زعفران را روي برنج ريخته و برنج را دم كنيد. و بعد از دم كشيدن در ظرف مناسب ريخته و با زعفران و برنج مخلوط تزيين كنيد. و روي برنج از كره يا روغن حيواني داغ شده بدهيد.
راز و رمزها
1ـ گوشت لوبيا پلو به اندازه كمي كوچكتر از قيمه خورش خرد كنيد و همراه با پيازداغ كاملاً سرخ كنيد.
2ـ پيازداغ لوبيا پلو بهتر است نگيني خرد شود.
3ـ لوبيا بايد تازه و ترد باشد و نخ آن گرفته شود و از لوبياي غير مرغوب استفاده نشود.
4ـ اندازة خرد كردن لوبيا بستگي به سليقه دارد و از يكو نيم تا 4 سانت ميتوان خرد كرد.
5ـ از لوبياي خرد شده نيز ميتوانيد استفاده كنيد براي فريز كردن لوبيا بايد ابتدا آن را در آب جوش ريخته و بعد از يكي دو جوش آبكش كرده و بعد از خنك شدن فريز كرد.
6ـ براي گوشت لوبياپلو ميتوانيد از كوفتهريزه و يا قيمه سينه مرغ نيز استفاده كنيد.
8ـ ادويه پلويي شامل دارچين، تخمگشنيز، زيره سبز، پودر كاري يا هر نوع ادويهاي كه مورد علاقه باشد و ميتوانيد استفاده كنيد.
9ـ رنگ و طعم لوبياپلو با زعفران و با رب كم خيلي خوش طعم ميشود و طعم واقعي لوبيا تحت تأثير رب قرار نميگيرد(يكبار امتحان كنيد)
10ـ اگر ميخواهيد لوبيا پلو شما رنگ قرمز بيشتري داشته باشد بهتر است از گوجهفرنگي پوست كرده و تخمگرفته خرد شده استفاده كنيد و نه از رب
11ـآب روغن را روي آبكش برنج بدهيد چون از چسبيدن برنج به هم كه در برنجهاي مخلوط زياد اتفاق ميافتد جلوگيري ميكند.
12ـ قابلمه برنج از گنجايش آن كمي بزرگتر باشد كه اندازه پلو مخلوط را داشته و برنج خوب دم بكشد و كال دم نماند.
13ـ موقع ريختن زعفران روي برنج بايد دقت كنيد در جاهايي كه كفگير زدهايد براي خارج شدن بخار برنج زعفران نريزيد چون مستقيماً به تهديگ ميرود و باعث سوختن تهديگ برنج ميشود.
14ـ لوبياپلو را با گوشت چرخكرده سرخ شده و مقداري هويج پخته ريز و سرخ شده يا تكتك نيز پخت
برچسبها: